13 martie 2014

"EU sunt SPECIAL ! " - Proiect APCA , de socializare si integrare pentru copiii cu TSA

Dragii nostri sustinatori, colaboratori si prieteni de nadejde, va anuntam ca din februarie 2014, am lansat un nou proiect in cadrul APCA, intitulat “EU sunt SPECIAL” – un proiect de SOCIALIZARE si INTEGRARE pentru copiii cu autism din asociatia noastra ! 

Acest proiect de suflet, vine ca raspuns la nevoia din ce in ce mai mare a copiilor cu TSA, de a generaliza abilitatile dobandite in timpul terapiei si de a incerca atingerea unui obiectiv prioritar in recuperarea copiilor nostril speciali: INTEGRAREA SOCIALA INTRE ALTI COPII TIPICI . Totodata, proiectul isi propune sa ii sprijine pe parintii din asociatie, in crearea grupurilor MIXTE de socializare si NU doar cu alti copii cu autism, cunoscand fiind faptul ca este extrem de dificil “inchegarea “ unor astfel de grupuri, in mod individual.

Stim, e un proiect ambitios , dar pasim cu speranta si avem incredere ca ne veti fi aproape, la fel ca si pana acum. Si , ca intr-un “lant al binelui”, am facut primul pas in acest proiect, sprijiniti si de donatiile stranse in cadrul Targului de carte “ Pagini catre suflet” , organizat de partenerii nostri dragi de la FasTracKIds Galati. Astfel , cei 309 lei colectati atunci, i-am investit in masute si scaunele care sa ne fie de ajutor in derularea proiectului de acum, “ EU sunt SPECAL”, APCA fiind in continuare o asociatie care sa autofinanteaza din surse proprii si orice sprijin financiar , oricat de mic, ajuta in mod real, activitatile organizatiei noastre.

Proiectul de socializare si integrare “EU sunt SPECIAL “ , se va derula pentru inceput IN FIECARE SAMBATA, la sediul APCA, intre orele 11.00-13.00 si va presupune crearea unor grupe MIXTE, formate din 2-4 copii cu autism din APCA si alti 4-6 copii TIPICI, grupe care vor realiza impreuna diverse activitati distractive si educative in egala masura, menite sa-I integreze pe copiii nostri speciali, in grupul copiilor tipici. 



Proiectul va fi coordonat de cei 4 parinti responsabili de Departamentul SOCIALIZARE LA APCA, pe tematici din cele mai diverse, incepand cu atelierul de creatie, continuand cu cele de joc in echipa, jocuri de rol si alte surprize frumoase pe care vi le vom dezvalui pe parcurs.

Asadar, asteptam cu drag mesajele voastre pe adresa : voluntar.galati@gmail.com, cu datele dvs, telefon si adresa de contact, in ce calitate intentionati sa participati in cadrul proiectului ( parinte + copil, cadru didactic + colectivul clasei, elevi voluntari etc). Noi va multumim anticipat si va vom contacta in cel mai scurt timp posibil, pentru programarile din cadrul proiectului ‘ EU sunt SPECIAL”.

Autismul este RECUPERBAIL – Hai sa luptam IMPREUNA !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

TE RUGĂM SĂ NE SPUI OPINIA TA !