17 martie 2013

Workshop-ul despre autism, la mare căutare


Pe 16 martie am organizat primul dintre cele trei workshop-uri gratuite despre autism, dedicate părinţilor şi voluntarilor. Credem că a fost un real succes, datorat în primul rând prezenţei numeroase (în jur de 30 de participanţi). Ne bucură şi faptul că am avut un public variat: specialisti, cadre didactice, terapeuţi, voluntari şi, bineînţeles, părinţi - mămici, dar şi tătici. Informaţiile prezentate au fost bine structurate, însoţite de exemple concrete. Nu în ultimul rând, ne-am bucurat de spaţiul generos pus la dispoziţie de Biblioteca Judeţeană “V.A. Urechia”, prin bunăvoinţa domnului dorector Ilie Zanfir.
După workshopul pe care l-a susţinut sâmbătă, doamna psiholog Gina Seria ne-a împărtăşit: , s-au dorit a fi prima "caramida" din baza de informatii pe care ar trebui sa o detina oricine vrea sa lucreze cu astfel de copii, copii "speciali"...

Asteptam cu nerabdare si celelalte 2 workshop-uri, gandite gradual, care speram ca vor reprezenta un sprijin real pentru voluntarii din APCA Galati ( Asociatia de Sprijin Pentru Parinti si Copiii cu Autism Galati), dar si pentru parinti si toti cei prezenti.

Aşa cum vă anunţam anterior, în cadrul proiectului “Cluburile vesele la APCA”, în luna martie 2013, asociaţia noastră va oferi voluntarilor şi părinţilor din APCA, o serie de 3 workshop-uri GRATUITE , despre autism si metodele de interventie specifice .

Acestea se vor desfăşurate pe parcursul a trei săptămâni consecutive şi vor fi susţinute de psihologi cu experienţă în lucrul cu copiii cu TSA.

Scopul acestora este familiarizarea părinţilor şi voluntarilor cu metodele de intervenţie (terapia ABA, logopedie, art-terapie), activităţile şi programele de terapie, care se aplică în procesul de recuperare şi integrare a copilului cu autism.
Asteptam cu nerabdare si celelalte 2 workshop-uri, gandite gradual, care speram ca vor reprezenta un sprijin real pentru voluntarii din APCA Galati ( Asociatia de Sprijin Pentru Parinti si Copiii cu Autism Galati), dar si pentru parinti si toti cei prezentiAsteptam cu nerabdare si celelalte 2 workshop-uri, gandite gradual, care speram ca vor reprezenta un sprijin real pentru voluntarii din APCA Galati ( Asociatia de Sprijin Pentru Parinti si Copiii cu Autism Galati), dar si pentru parinti si toti cei prezentiAcestea se vor desfăşurate pe parcursul a trei săptămâni consecutive şi vor fi susţinute de psihologi cu experienţă în lucrul cu copiii cu TSA.Aşa cum vă anunţam anterior, în cadrul proiectului “Cluburile vesele la APCA”, în luna martie 2013, asociaţia noastră va oferi voluntarilor şi părinţilor din APCA, o serie de 3 workshop-uri GRATUITE , despre autism si metodele de interventie specifice“Mă bucur că, astazi, pentru câteva ore, am fost împreună cu persoane interesate, deschise să înveţe cum pot fi de ajutor copiilor cu TSA. Interesul celor prezenţi a fost evident, prin felul în care s-au angajat în exerciţiile propuse şi prin întrebările adresate. A fost un grup dinamic, receptiv la noţiunile ştinţifice prezentate. Sper să ne revedem, pentru a dezvolta noi strategii în terapia de recuperare a copiilor cu autism.”
Vă aşteptăm şi sâmbăta viitoare, de la ora 10,00, la Biblioteca “V.A. Urechia”, la următorul workshop gratuit, la care şi-au anunţat prezenţa şi mai multe persoane. Tema lui este “Piloni de sprijin în terapie: familia şi logopedia” şi va fi susţinut de psih. Adriana Sirbu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

TE RUGĂM SĂ NE SPUI OPINIA TA !