26 martie 2013

Aprilie este o luna speciala pentru AUTISM

Aprilie este o lună specială pentru noi, cei care cunoaștem o persoană cu autism. În toată lumea, în luna aprilie, persoanele cu această afecțiune și familiile lor organizează marșuri, dăruiesc fundițe albastre, fac desene pe care le împart oamenilor pe stradă sau realizează imense puzzle-uri umane.

Cu alte cuvinte, fiecare marchează în felul său Luna conștientizării autismului.

Nici noi, cei de la APCA Galați, nu vom sta deoparte. Ceea ce ne dorim este ca aceste evenimente sau activități să creeze o punte de legătură durabilă între cauza pe care noi o susținem și comunitatea gălățeană.

Pe 2 aprilie, vom marca Ziua Mondială a Conștientizării Autismului alături de partenerii noștri de suflet, care ne găzduiesc și sediul asociației, de la Școala Specială “C-tin Pufan”. În curtea instituției, alături de voluntari, părinți ai copiilor cu autism, colaboratori și cadre didactice vom întinde o pânză uriașă cu mesajul “AUTISMUL ESTE RECUPERABIL - HAI SĂ LUPTĂM ÎMPREUNĂ!”. În plus, vom dansa, vom purta cu mândrie albastru (care simbolizează la nivel mondial această afecțiune) și vom înălța spre cer baloane albastre. La inițiativă poate participa oricine crede că se identifică cu mesajul nostru.

Tot luna viitoare, vă așteptăm la un alt eveniment care ne va ajuta, de data aceasta, să atragem atenția asupra copiilor din asociația noastră și, în același timp, să strângem fonduri pentru terapiile de recupere pentru aceștia. Pe 16 aprilie, Teatrul Muzical "Nae Leonard" va găzdui un spectacol caritabil pentru copiii cu autism din APCA Galați. Spectacolul se desfășoară cu sprijinul Centrului Cultural “Dunărea de Jos” (cu participarea Secțiilor Canto, Balet și Folclor), al Școlii “C-tin Pufan” și al Grădiniței "Lizuca". Sperăm ca la spectacol să participe toți gălățenii care vor să-i sprijine pe acești copii speciali sau care doresc să sprijine activitatea asociației nostre.
Pentru APCA Galați, Luna conștientizării autismului nu se încheie cu aceste două evenimente. Avem în plan un proiect deosebit de important, legat de problematica autismului, ale cărui detalii le punem la punct chiar în perioada aceasta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

TE RUGĂM SĂ NE SPUI OPINIA TA !