12 decembrie 2012

Evenimente festive ale Şcolii Speciale "C-tin Pufan" - partener APCA


În perioada  26-27 noiembrie 2012, APCA a fost cooptata partener în cadrul zilelor Şcolii Speciale "C-tin Pufan" Galaţi. Este vorba despre aceeaşi şcoală care ne găzduieste în mod oficial, prin acordarea spaţiului pentru sediul asociaţiei.

Astfel, APCA beneficiază de 2 săli de clasă, la etajul 2, unde ne-am derulat activităţile şi proiectele din 2012 (cursuri pentru părinţi şi specialişti, ore de terapie, grupuri de suport pentru părinţi, grupuri de socializare alături de voluntari, "Biblioteca tuturor" etc.). Acordarea acestor spaţii de lucru au reprezentat pentru noi un sprijin extrem de important, venit la momentul oportun. Drept pentru care, îi mulţumim încă o data în mod deosebit d-nei director Maria Dominteanu pentru încrederea acordată şi pentru tot ajutorul necondiţionat oferit asociaţiei noastre.



Totodată, îi felicităm pe organizatorii acestor evenimente, pentru profesionalismul cu care au fost acestea prezentate şi pentru că au reuşit să demonstreze că şi copiii cu diferite deficienţe pot realiza lucruri absolut minunate, alături de cadre didactice  implicate şi coordonate într-o echipă adevărată. 

Am asistat la momente artistice deosebite,  oferite de copii pe scenă, şi am văzut o expoziţie minunată, intitulată "Muzeograf pentru o zi".

Pentru noi a însemnat enorm şi faptul că, printre temele abordate, s-au numărat cele privind copilul cu autism şi metodele de intervenţie în cazul tulburărilor din spectrul autist (TSA). Totodată, am fost onoraţi să se prezinte imagini video cu acitvităţi desfăşurate de asociaţia noastră, alături de părinţii şi de copiii implicaţi în terapia ocupaţională, cu sprijinul voluntarilor noştri şi având alături cadre didactice din şcoală.

Deşi, în ceea ce priveşte problematica autismului, învăţământul din România are destule carenţe, am asistat la o deschidere a cadrelor didactice din învăţământul special. În primul rând, acestea simt o nevoie acută de formare continuă în ce priveşte terapiile de recuperare. Astfel, mare parte dintre cei prezenţi au fost interesaţi de terapia ABA, fiind conştienţi de importanţa ei, dar şi preocupaţi de o mai bună organizare, în general, a intregului proces de integrare a copiilor cu TSA, indiferent de forma de învăţământ frecventată.

Am asistat şi la propuneri coerente către Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi şi, cu toate că nevoile sunt multe, reale şi urgente, acest lucru nu înseamnă că sunt şi imposbil de rezolvat. 

Cu implicarea colectivă, dar mai ales activă, a ONG-urilor, a părinţilor, a cadrelor didactice, a inspectoratelor şcolare şi a tuturor celor care au "un cuvant de spus" şi ceva de făcut în această direcţie, sunt optimistă că, în timp, lucurile vor evolua spre mai bine!



Mai multe fotografii de la eveniment  puteti vedea pe pagina noastra FB : 

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.466509976717549.98876.287841421251073&type=1

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

TE RUGĂM SĂ NE SPUI OPINIA TA !